Filmjölkslimpa med solroskärnor
Filmjölkslimpa med solroskärnor

Filmjölkslimpa med solroskärnor

3,7 (138 röster)

Bakrecept

På nittiotalet kom den där filmjölkslimpan som plötsligt fanns på alla restauranger. Här är ett recept på ett härligt och lättbakat bröd. Passar utmärkt till både frukost, soppa eller buffé. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

  • 2 portioner i receptet blir två limpor. Tid tillkommer för rågkrosset att skållas och svalna.

Filmjölkslimpa

  • Ingredienser

  • 2.5 dl rågkross
  • 3.5 dl vatten
  • 5 dl dinkel, siktat, eller vete
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1.5 dl vetekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk , gärna rumstempererad
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Blomster & bakverk

Bladh by Bladh

Blomster & bakverk

210,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Långjästa morotsfrallor

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Lantbröd på råg

2 h

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

10-minuters tårta

10 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Kolakakor med strössel

30 min

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

40 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Ladda för kanelbullens dag

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Hembakad hönökaka

45 min

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Kladdkakedammsugare

30 min

Kärleksmumssnittar

1 h

Bästa recepten till chokladbollens dag

Så lyckas du med långjäst bröd

Ostscones – gott till frukost

35 min

Så många deciliter är en cup

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min