Filmjölkslimpa med solroskärnor
Foto: Annelie Andersson
Filmjölkslimpa med solroskärnor

Filmjölkslimpa med solroskärnor

3,8 (61 röster)

Filmjölkslimpa. På nittiotalet kom den där filmjölkslimpan som plötsligt fanns på alla restauranger. Här är ett recept på ett härligt och lättbakat bröd. Passar utmärkt till både frukost, soppa eller buffé. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

2 portioner i receptet blir två limpor. Tid tillkommer för rågkrosset att skållas och svalna.

Filmjölkslimpa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2.5 dl rågkross
  • 3.5 dl vatten
  • 5 dl dinkel, siktat, eller vete
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1.5 dl vetekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk , gärna rumstempererad
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK