Foto: David Loftus
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Bli först med att rösta!
Matsmarta onsdag
Om du inte prövar något annat recept från den här boken så testa i alla fall det här! Det blev himmelskt gott! Vi har använt gammalt grötris som kylts ner, men det går också med risottoris. Vänd upp med lite vispad grädde och honung. På med grönmögelost, valnötter och päron. Det här var tänkt som ett mellanmål men upplevs som en smarrig efterrätt. Recept ur boken ”Happy food green”.
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Ingredienser
- 4 dl risgrynsgröt, kokt
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 1 päron, skuret i små kuber
- 100 g mögelost, krämig. helst på komjölk, som kan upplevas något mildare än till exempel fårost.
- 2 msk honung, cirka
- 1 dl valnötter
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Kålpudding med sojafärs
45 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Världens enklaste jordgubbsglass
10 min
Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.
20 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn
Pulled chicken
1 h
Glutenfria frukostfrallor
1 h 30 min
Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter
1 h
Ryggbiff med tomat och avokadosallad och rostad potatis
1 h
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Krämig fisksoppa med grädde och tacosås
35 min
Bönchili med majskräm
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Rödbetssoppa med syrad grädde
35 min
Stekt ris med spännande smaker
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Räksoppa med fantastiska smaker
1 h
Tänk om, tänk nytt
Kålpudding med sojafärs
45 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Världens enklaste jordgubbsglass
10 min
Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.
20 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn
Pulled chicken
1 h
Glutenfria frukostfrallor
1 h 30 min
Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter
1 h
Ryggbiff med tomat och avokadosallad och rostad potatis
1 h
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Krämig fisksoppa med grädde och tacosås
35 min
Bönchili med majskräm
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Rödbetssoppa med syrad grädde
35 min
Stekt ris med spännande smaker
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Räksoppa med fantastiska smaker
1 h