Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Om du inte prövar något annat recept från den här boken så testa i alla fall det här! Det blev himmelskt gott! Vi har använt gammalt grötris som kylts ner, men det går också med risottoris. Vänd upp med lite vispad grädde och honung. På med grönmögelost, valnötter och päron. Det här var tänkt som ett mellanmål men upplevs som en smarrig efterrätt. Recept ur boken ”Happy food green”.

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

  • Ingredienser

  • 4 dl risgrynsgröt, kokt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 päron, skuret i små kuber
  • 100 g mögelost, krämig. helst på komjölk, som kan upplevas något mildare än till exempel fårost.
  • 2 msk honung, cirka
  • 1 dl valnötter

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Blå zoner – här är de friskast i världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Efterrätt

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Tänk om, tänk nytt

Kålpudding med sojafärs

45 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Världens enklaste jordgubbsglass

10 min

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

20 min

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Krämig pasta med ädelost

30 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min

Pulled chicken

1 h

Glutenfria frukostfrallor

1 h 30 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter

1 h

 Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

1 h

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

45 min

Lillebyns laxlåda

40 min

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

30 min

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

30 min

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Bönchili med majskräm

1 h