Kycklinggryta med soltorkade tomater
Foto: Karolina Olsson Haglund
Kycklinggryta med soltorkade tomater

Kycklinggryta med soltorkade tomater

3,7 (140 röster)

En härlig kycklingrätt som du gärna kan servera med polenta eller ett gott surdegsbröd. Om du föredrar kyckling med skinn är det bäst att steka kycklingen i oljan först (med skinnsidan neråt) och sedan ha i all smaksättning.

Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg nya kokbok Al dente.

Kycklinggryta med soltorkade tomater – Pollo in umido

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk bladpersilja, finhackad
  • 2 msk svarta oliver, finhackade
  • 1 msk kapris
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olio extra vergine d’oliva
  • 4 dl pesto röd, eller lika många soltorkade tomater i olja
  • 1 krm chiliflakes, kan uteslutas
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk oregano, torkad
  • Till servering

  • 2 dl oliver, blandade färger

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK