Kycklinggryta med soltorkade tomater

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Kycklinggryta med soltorkade tomater

En härlig kycklingrätt som du gärna kan servera med polenta eller ett gott surdegsbröd. Om du föredrar kyckling med skinn är det bäst att steka kycklingen i oljan först (med skinnsidan neråt) och sedan ha i all smaksättning.

Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.

Kycklinggryta med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 1 kgKycklinglårfilé
  • Salt och svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 mskBladpersilja, finhackad
  • 2 msksvarta oliver, finhackade
  • 1 mskKapris
  • 3 mskVetemjöl
  • 2 mskolio extra vergine d’oliva
  • 4 dlPesto röd, eller lika många soltorkade tomater i olja
  • 1 krmChiliflakes, kan uteslutas
  • 3 dlVatten
  • 2 lagerblad
  • 0,5 mskoregano, torkad

Till servering

  • 2 dlOliver, blandade färger

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklinggryta med soltorkade tomater