Laga veganskt med Siri Barje

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Vegansk mat behöver inte vara krångligt.
Foto: Lennart Weibull
Vegansk mat behöver inte vara krångligt.

– Vegansk mat ska vara lättlagad, god och tillåtande, ja, precis som all mat ska vara.
När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser. Här delar hon med sig av recept ur sin nya kokbok Vegan på 5 ingredienser.

Är du nyfiken på att laga vegansk mat men tycker att det verkar krångligt? När Siri Barje tänker på vegansk mat så är det inte köttsubstitut, raw food eller zucchininudlar. Nej, det är snarare härligt feta såser och grönsaker i överflöd. God mat som råkar vara vegansk bara. Siri Barjes matfilosofi går ut på att mat alltid ska vara lustfyllt och utan pekpinnar.

I nya kokboken Vegan på 5 ingredienser har Siri Barje samlat ihop enkla recept som inte kräver en massa specialingredienser. Alla recept bygger på endast fem ingredienser men i vissa tillkommer en eller ett par basvaror. Här är några enkla recept att testa.

Smoothiebowl med blåbär och blomkål

Snabblagad vegansk frukost med oväntade ingrediensen.

Foto: Lennart Weibull
Smoothiebowl med blåbär och blomkål

Svamp Rydberg

Klassisk husmanskost omgjord till en riktigt god vegansk variant.

Foto: Lennart Weibull
Svamp Rydberg

Auberginepasta med pangrattato

Tänk att lite brösmulor kan ge så mcyket god smak. Italienarna vet verkligen vad de håller på med.

Foto: Lennart Weibull
Auberginepasta

Lyxig korv med bröd

Till och med korv och bröd går enkelt att göra vegansk. Här med smakrika tillbehör som karamelliserad löj och vegansk majonnäs.

Foto: Lennart Weibull
Lyxig korv med bröd

Vegansk pavlova med basilika och bär

Det är nästan så man inte tror att det går att göra maräng av kikärtsspad, men prova så får du se.

Foto: Lennart Weibull
Vegansk pavlova.
Foto: Lennart Weibull
Siri Barje med sin nya kokbok.

Siri Barje med sin nya kokbok Vegan på fem ingredienser, Bonnier fakta.

Laddar ...
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN