Glasstårta med jordgubbar
Foto: Ulrika Pousette
Glasstårta med jordgubbar

Glasstårta med jordgubbar

4 (12 röster)

Jordgubbsglasstårta – det här måste vara den bästa sommarkombon med glass och jordgubbstårta i ett. Gör bottnarna under tiden som glassen stelnar i frysen. Recept ur Camilla Hamids bok Godare glass.

Tillkommer 3+6 timmar i frysen. 1 portion i receptet blir 1 tårta med 10–12 bitar.

Glasstårta med jordgubbar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • fyllning

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 500 g jordgubbar, färska
  • 0.5 dl jordgubbssylt
  • Bottnar

  • 225 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE