Jordgubbscheesecake med vit choklad.

Foto: Thomas Hjertén

Snabb cheesecake med jordgubbar

3,1 (52 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Så gör du en god jordgubbscheesecake. En läcker glassig variant med en smulig, god kakbotten. Mycket lättgjord dessert som bakas utan ugn. Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson. Förlag Semic.

Tänk på att cheesecaken ska frysas i minst 6 timmar innan servering.

Jordgubbscheesecake

  • Ingredienser

  • Botten

  • 250 g digestivekex, eller daim cookies
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning

  • 200 g vit choklad
  • 300 g färsk ost naturell
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar, mosade (spara ca 5 jordgubbar, skurna i bitar)

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Cheesecake – recept med digestivekex

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Bakning

Fika recept

Amerikansk mat

MER OM GODARE

Marängsviss med hallon och apelsin

25 min

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

1 min

Marängsviss med plommonkompott

40 min