Jordgubbscheesecake med vit choklad.
Foto: Thomas Hjertén
Jordgubbscheesecake med vit choklad.

Snabb cheesecake med jordgubbar

3,2 (46 röster)

Så gör du en god jordgubbscheesecake. En läcker glassig variant med en smulig, god kakbotten. Mycket lättgjord dessert som bakas utan ugn. Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson. Förlag Semic.

Tänk på att cheesecaken ska frysas i minst 6 timmar innan servering.

Jordgubbscheesecake

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Botten

  • 250 g digestivekex, eller daim cookies
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning

  • 200 g vit choklad
  • 300 g färsk ost naturell
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar, mosade (spara ca 5 jordgubbar, skurna i bitar)

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK