Het apelsinsallad med panerad fetaost

5 (3 röster)

Recept

Den heta apelsinsalladen med quinoa som bas är proppad med härliga smaker och godsaker. Pankopanerade fetaost på toppen ger gott krisp och sälta. Recept av Godare-profilen Markiz Tainton.

Het apelsinsallad

  • Ingredienser

  • 1 dl quinoa, sköljd
  • 2 tsk harissa
  • 2 blodapelsiner
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 2 salladslökar, skivade
  • 0.5 dl oliver
  • 0.25 dl olivolja
  • 2 msk lime, pressad
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar, efter smak
  • 0.5 dl mandlar, hackade och rostade
  • 1 knippe mynta, grovhackad
  • Panerad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • olja, att steka i

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Ljuvligt god sallad med quinoa, apelsin, mynta och fetaost.

LÄS VIDARE

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Salladsrecept

MER OM GODARE

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

9 goda recept med pumpa

Markiz magiska topping på lasagne

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Så får du perfekt couscous som Markiz

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Koriander – så smakar den allra mest

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Felet som alla gör med tomatpuré

”Jag vill göra julen magisk”

Så gör du en enkel skaldjursolja

35 min

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker