Het apelsinsallad med panerad fetaost
Den heta apelsinsalladen med quinoa som bas är proppad med härliga smaker och godsaker. Pankopanerade fetaost på toppen ger gott krisp och sälta. Recept av Godare-profilen Markiz Tainton.
Het apelsinsallad
Ingredienser
- 1 dl quinoa, sköljd
- 2 tsk harissa
- 2 blodapelsiner
- 2 apelsiner
- 1 granatäpple
- 2 salladslökar, skivade
- 0.5 dl oliver
- 0.25 dl olivolja
- 2 msk lime, pressad
- 1 tsk apelsinblomsvatten
- 2 tsk honung
- salt och peppar, efter smak
- 0.5 dl mandlar, hackade och rostade
- 1 knippe mynta, grovhackad
Panerad fetaost
- 300 g fetaost
- 2 dl panko ströbröd
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 ägg
- olja, att steka i
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
9 goda recept med pumpa
Markiz magiska topping på lasagne
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Markiz Taintons härliga brunch





1 h 40 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min
Koriander – så smakar den allra mest
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid





15 min
Felet som alla gör med tomatpuré
”Jag vill göra julen magisk”
Så gör du en enkel skaldjursolja





35 min
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Lammlägg med kikärter, oliver och couscous





3 h 20 min
Så väljer du rätt citroner i affären





25 min