Senapsgriljerad lax
Det är inte bara skinkan som kan griljeras. Även en laxsida blir god med knaprigt ströbröd.
– Den här är smaksatt med klassiska julkryddor, säger Markiz Tainton.
Senapsgriljerad lax
Ingredienser
- 2 kg laxfilé
- 1 msk salt
- 0.5 msk strösocker
- 2 msk svensk senap
- 1 msk fransk senap
- 3 msk strösocker
- 0.5 tsk soja
- 0.5 msk apelsinjuice
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk mald kryddnejlika
- 2 äggulor
- 1.5 dl panko ströbröd
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Lammlägg med kikärter, oliver och couscous





3 h 20 min
”Jag vill göra julen magisk”
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Markiz Taintons härliga brunch





1 h 40 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Markiz magiska topping på lasagne
Koriander – så smakar den allra mest
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid





15 min
Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Så gör du en enkel skaldjursolja





35 min
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min
Så väljer du rätt citroner i affären





25 min
Laga goda langos





1 h