Morotssås med soltorkade tomater

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Morotssås med soltorkade tomater

Här lagar du till en stor sats med sås, för att ha till två rätter. Lägg undan hälften av såsen, så har du basen klar till en smarrig morotslasagne senare i veckan.

Recepten är lånade ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Laga en stor sats med morotssås som räcker det till två rätter.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 200 gSoltorkade tomater (i påse, utan olja)
  • 2 kgmorötter
  • 1,2 kgkrossade tomater
  • 4 dlCrème fraiche, 15 %
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 mskTomatpuré
  • 0,5 dlgrönsaksfond
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 mskoregano, torkad
  • 1 mskTimjan, torkad
  • Salt och peppar

Serveringsförslag

  • 4 portionerPasta
  • färsk persilja
  • ost, lagrad, riven

Morotslasagne

  • 1 satsmorotssås
  • 12 lasagneplattor, torkade
  • 500 gCottage cheese
  • 100 gfärsk spenat
  • 1 tskChiliflakes, om du inte hade det i morotssåsen
  • 150 gFetaost

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotssås med soltorkade tomater