Pepparkakshustävling: Årets tema är lyx

Lyxiga pepparkakshus på Arkdes tävling

Publicerad:
Uppdaterad:
Fantasifulla pepparkakshus på ArkDes pepparkakshustävling.
Foto: Viktoria Garvare
Fantasifulla pepparkakshus på ArkDes pepparkakshustävling.

Julen 2020

Pepparkaksutställningen på ArkDes i Stockholm har öppnat. Årets tema lyx har resulterat i bubbelbadkar, luftballonger, skateboardramper och klätterträd.

En utställning som doftar pepparkaka, kan det bli bättre? Fram till 6 januari kan du på ArkDes pepparkaksutställning beundra och fascineras av en rad olika pepparkaksbyggen på temat lyx, det ena mer fantasifullt än det andra. Uppfattningen om vad lyx egentligen är skiljer sig en hel del mellan pepparkakshuskonstruktörerna. Här lyfter nästan ett hus med luftballong på taket. en koja ligger gömd i skogen och ett av husen har mosaikklätt badrum med bubbelbadkar.

På ArkDes, Arkitektur- och designcentrum, i Stockholm tävlar barn, unga, vuxna, amatörer och proffs sida vid sida. En jury väljer ut vinnarna i Pepparkakshus 2018. Juryn består av industridesignern Björn Dahlström, konditorn Frida Leijon och arkitekten Kristin Gausdal. Vinnare utses i kategorierna:

  • Arkitekter, formgivare och bagare

  • Upp till 12 år

  • Alla andra som bakar

– Jag kommer att kika på hur man har tolkat temat och översatt det till fysisk form, graden av nyskapande och kreativitet, de skapade rumsligheterna och sammanhangen, materialitet och konstruktiv förmåga, säger Kristin Gausdal.

Årets favorit röstas fram av publiken. Vinnarna presenteras den 16 december på utställningen.

Vill du också vara med och tävla? Publicera en bild på ditt pepparkakshus med hashtagg #lyxigpepparkaka på Instagram senast 12 december kl. 24.00

Foto: Viktoria Garvare
En trädkoja kan vara rena lyxen.
Foto: Viktoria Garvare
Bubbelbad och julbord i pepparkakshuset.
Foto: Viktoria Garvare
Lyx med en liten stuga i skogen.
Foto: Viktoria Garvare
Egentid med fiske, lyx för många.
Foto: Viktoria Garvare
Pepparkaksgunga i lyxvariant.
Foto: Viktoria Garvare
Även pepparkakshus kan vara moderna.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE