Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.
Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.

Dovhjortstartar med rödbetor

Här kan du använda puts och småbitar från allt klövvilt – utom vildsvin. Och hacka köttet med kniv, konsistensen blir mycket bättre än om du maler i kvarn.

Rödbetan både bidrar med smak och drygar ut köttet.

Recept av Årets kock 2021, Gustav Leonhardt.

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

  • Ingredienser

  • 200 g dovhjort
  • 200 g rödbeta
  • 50 g smör
  • 1.5 msk neutral olja
  • 20 g havgusost, eller annan lagrad ost
  • 4 äggulor
  • 1 schalottenlök
  • spiskummin
  • grönpeppar, mortlad/mald
  • salt
  • 1-2-3-lag

  • 0.5 dl ättika, 12 %
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

ÄMNEN I ARTIKELN