Sötpotatisplättar med färsk spenat
Av: Aftonbladet
Svampomelett är perfekt lunch eller som en lätt middag.
Det här receptet är supergott med ost och spenat.
Servera gärna med en god och matig sallad.
Portioner: 4 Tid: 30 min
8 ägg
1 dl vatten
100 gram smör
600 g svamp
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
100 g färsk babyspenat
1 tsk torkad timjan
1 msk vinäger
salt och peppar
Rensa och skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.
Smält hälften av smöret i en stekpanna.
Stek svampen i smöret på medelhög värme så att den får en fin brynt yta. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan och stek löken mjuk, utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar och en skvätt vinäger. Låt vinägern koka in. Ställ svampen åt sidan.
Smält resten av smöret i en stekpanna. Vispa ihop ägg, vatten och salt och peppar.
c
Häll på spenaten när äggsmeten börjat stelna och toppa slutligen med den stekta svampen.
40 min
30 min
30 min
25 min
30 min
20 min
30 min
40 min
30 min
45 min
30 min
25 min
45 min
30 min
30 min
30 min
40 min
30 min
40 min
40 min
30 min
20 min
30 min
40 min
30 min
30 min
25 min
30 min
20 min
30 min
40 min
30 min
45 min
30 min
25 min
45 min
30 min
30 min
30 min
40 min
30 min
40 min
40 min
30 min
20 min
30 min