Persiljefrikadeller av viltfärs i kålsoppan.
Persiljefrikadeller av viltfärs i kålsoppan.

Kålsoppa med persiljefrikadeller

5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Kålsoppa med persiljefrikadeller

  • Ingredienser

  • 400 g blandfärs, av vilt
  • 1 dl persilja
  • 1.5 msk potatismjöl
  • salt och svartpeppar
  • 1 l kalvbuljong
  • Kålsoppa

  • 0.5 vitkålshuvud, färskt
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap, ljus
  • 0.5 dl soja, ljus
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 l buljong, från frikadellkoket
  • salt

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Snabbnudlar med lax och sockerärtor

30 min

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Broccolipaj med ädelost

1 h 30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan

1 h

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Nio matlådor som förgyller din vardag

Matsvinn i skolan? Appsolut inte!

Falsk bouillabaisse

45 min

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Kryddig viltkorv

2 h

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Smakrik lasagne med viltfärs

2 h

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Fruktig biffsallad med chili

40 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

45 min

Lunchlåda med inlagd strömming

45 min

Kronhjort med dill och pumpa

3 h

Så lagar du thailändsk laab

45 min

Thailändsk som tam – med svensk kålrot

30 min

Pizzakväll med BBQ-feeling

1 h 15 min

Så äter du smart mat ”under tian”

Cheap och värmande gulasch

50 min

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

1 h 15 min

Bolognese på gula ärtor

1 h