Kålsoppa med persiljefrikadeller

Av Jon Hansson

(7)

Vad tycker du?

Kålsoppa med persiljefrikadeller

Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.

Kålsoppa med persiljefrikadeller

Ingredienser

  • 400 gBlandfärs, av vilt
  • 1 dlpersilja
  • 1,5 mskPotatismjöl
  • Salt och svartpeppar
  • 1 lkalvbuljong

Kålsoppa

  • 0,5 Vitkålshuvud, färskt
  • 100 gsmör
  • 1 dlSirap, ljus
  • 0,5 dlSoja, ljus
  • 1 tskTimjan
  • 2 lagerblad
  • 1 lbuljong, från frikadellkoket
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kålsoppa med persiljefrikadeller

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.