Saffranskrans – godast till adventsfikat

Av Nina Kindbro

(58)

Vad tycker du?

Saffranskrans – godast till adventsfikat

Saffranskrans – baka två mindre kransar eller en stor hjärtformad som Linda Svensson i ”Hela Sverige bakar”. Här finns alla de juliga smakerna som saffran, mandelmassa och apelsin. Recept ur Fika är livet av Linda Hansson.

Saffranskrans

Ingredienser

  • 1 gSaffran
  • 1 sockerbit
  • 3 dlmjölk
  • 50 gJäst
  • 1,5 dlSocker
  • 0,5 tskSalt
  • 150 gsmör
  • 1 ägg
  • 11 dlVetemjöl, drygt

Fyllning

  • 250 gsmör, rumsvarmt
  • 200 gMandelmassa
  • 2 mskSocker
  • 1 mskPomeransskal, malet
  • 1 apelsin, rivet skal

Pensling

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Glasyr

  • Florsocker
  • Grand marnier

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saffranskrans – godast till adventsfikat

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.