Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal
Riven färskpotatis – ”Perfekt att göra med överblivna potatisar från gårdagen - och ett måste-inslag på sommarens alla bufféer! Servera som tillbehör, eller rent av en förrätt! Kommer att göra succé oavsett”.
Recept av Therese Elgquist.
Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal
Ingredienser
- 800 g färskpotatis
- 3 dl växtyoghurt
- 5 dl neutral olja, att fritera i (t ex rapsolja)
- 1 knippe gräslök
- 0.5 dl rostade hasselnötter, utan skal
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Paprikapesto
- 2 paprikor, ekologiska (eller grillade på burk)
- 8 soltorkade tomater, i olja
- 0.75 dl rapsolja, kallpressad
- 2 msk näringsjäst
- 1 msk citronsaft, färskpressad
- 1 nypa kokossocker, eller en skvätt lönnsirap
- 1 dl rostade hasselnötter, utan skal
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Tångtacos
50 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Smarta köksprylar: 3 bra tips

Spagetti carbonara – med sparris





30 min

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Färspaj som räcker till många





45 min

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström
Goda sommarmaten

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Så blir du en klimat-kreativ kock
Missarna många gör när de kokar potatis





30 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Krämig pastasallad med kassler





25 min

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås





30 min

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen





1 h 25 min

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv





1 h 45 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris





40 min

Braised sticky tofu





35 min