Caesarsallad på Tareq Taylors vis
I en äkta caesarsallad finns det ingen kyckling alls utan bara romansallad, dressing, sardeller och bacon. Tareq Taylor väljer att lägga till kyckling.
– Det passar så bra. Jag tycker också att en caesarsalladen vara blandad – dressingen ska inte serveras i en skål vid sidan av, säger Tareq Taylor.
Ingredienser
- 3 Kycklingbröstfiléer, med skinn eller motsvarande mängd lårfilé
- Salt och svartpeppar, nymald
- 2 paketbacon, à 140 g
- Smör , att steka i
- 250 gRomansallad
Caesardressing
- 1 ägg
- 7 Sardellfiléer
- 1 vitlöksklyfta, i skivor
- 1 mskVitvinsvinäger
- 0,5 dlVatten
- 0,5 tskSalt
- svartpeppar, några varv med kvarnen
- 0,5 dlneutral olja
- 1 dlriven parmesan
Krutonger
- 4 skivorsurdegsbröd
- 1 mskSmör , ungefär
Till servering
- sardeller, eventuellt några extra till salladen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept