Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Caesarsallad på Tareq Taylors vis

Av Tareq Taylor

(47)

Vad tycker du?

Caesarsallad på Tareq Taylors vis

I en äkta caesarsallad finns det ingen kyckling alls utan bara romansallad, dressing, sardeller och bacon. Tareq Taylor väljer att lägga till kyckling.
– Det passar så bra. Jag tycker också att en caesarsalladen vara blandad – dressingen ska inte serveras i en skål vid sidan av, säger Tareq Taylor.

Lägg till kyckling i caesarsalladen så blir den extra matig och god.

Ingredienser

  • 3 Kycklingbröstfiléer, med skinn eller motsvarande mängd lårfilé
  • Salt och svartpeppar, nymald
  • 2 paketbacon, à 140 g
  • Smör , att steka i
  • 250 gRomansallad

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 7 Sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 1 mskVitvinsvinäger
  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 tskSalt
  • svartpeppar, några varv med kvarnen
  • 0,5 dlneutral olja
  • 1 dlriven parmesan

Krutonger

  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 1 mskSmör , ungefär

Till servering

  • sardeller, eventuellt några extra till salladen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Caesarsallad på Tareq Taylors vis

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept