Vad gör jag med norsen?

Uppdaterad 2019-11-06 | Publicerad 2007-07-26

Hej. När vi fiskar här i Söderhamn får vi nors. Hur lagar jag till den?

 M.v.h Bengt

Hej Bengt!

Har tyvärr aldrig fått en endaste nors och aldrig lagat det heller. Men vi lånar ett recept från matskribenten Jens Linder:

Salta 1 kg urtagen nors in- och utvändigt.

Blanda 1 dl vetemjöl, 2 dl ströbröd, 2 msk hackad gräslök, 2 msk finhackad vitlök och 1 dl riven lagrad ost i en vid skål. Peppra.

Vispa ihop 3 ägg i en djup tallrik.

Hetta upp 4 dl olja i en kastrull.

Vänd fiskarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Fritera dem några i taget i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med friterad eller stekt potatis och en tomatsallad och/eller en het salsa.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson