Bolognese – perfekt att laga i förväg

Av Godare

(14)

Vad tycker du?

Bolognese – perfekt att laga i förväg

Bolognese på belugalinser– ett riktigt gott recept. Om du lagar upp den här favoritsåsen med linser, tomatpuré och rött vin en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.

Recept av Jessica Frej.

Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 150 gSoltorkade tomater (i påse, utan olja), cirka
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 Morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dlTomatpuré
  • 2 kinesisk soja
  • 1 mskKetchup
  • 2 dlbelugalinser, okokta
  • 2 burkarkrossade tomater
  • 2 mskgrönsaksbuljongpulver
  • 1 tskSalt
  • 3 dlrödvin
  • 4 portionerPasta
  • Persilja
  • parmesan
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bolognese – perfekt att laga i förväg

Ämnen

Läs vidare