Bolognese – perfekt att laga i förväg
Bolognese på belugalinser– ett riktigt gott recept. Om du lagar upp den här favoritsåsen med linser, tomatpuré och rött vin en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.
Recept av Jessica Frej.
Vegetarisk bolognese på belugalinser
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 150 g soltorkade tomater (i påse, utan olja), cirka
- 8 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 2 selleristjälkar
- 1 dl tomatpuré
- 2 kinesisk soja
- 1 msk ketchup
- 2 dl belugalinser, okokta
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk grönsaksbuljongpulver
- 1 tsk salt
- 3 dl rödvin
- 4 portioner pasta
- persilja
- parmesan
- olivolja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
One pot vego-bolognese





30 min
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Pasta med smak av pistage





30 min
Pizza amore! Så gör du en hjärtformad pizza





30 min
Tortilla tuna melt – smältande god





20 min
Laksa – snabblagad nudelsoppa





35 min
Tortellinisoppa med spenat





15 min
Spaghetti al pomodoro





25 min
Grönpepparsås – så gott till biffen





30 min
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Tonfisklasagne med krämig ostsås





50 min
Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli
3 h
Bifftaco i salladsblad





1 h
Tareq Taylors frasiga fish and chips





45 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Mustig köttfärsgryta





40 min
Bjud på varma smörgåsar med köttfärs





30 min
Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept





1 h 30 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter





1 h 30 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept





2 h 25 min
Tre goda rätter med fläskfilé
Khadijas recept på somaliskt ris





1 h
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta





50 min