Matsmarta onsdag

presenteras av

Wow-pizza! Grönkål, rödkål och citronkräm.
Foto: Ulrika Pousette
Wow-pizza! Grönkål, rödkål och citronkräm.

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

3,9 (14 röster)

MAT & DRYCK

Jag tror jag skrek lite när jag provade den här pizzan första gången. Av glädje då alltså!

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Lakto-vegetarisk, 0,4 kg CO2e/port.

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 12.5 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl, drygt
  • Kikärtskräm

  • 2 dl kikärter, kokta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva
  • salt
  • Till topping

  • 100 g rödkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • salt
  • 2 dl riven ost, valfri sort
  • svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • 0.5 citron, saften
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE