Grön- och rödkålspizza med citronkräm

Av Godare

(17)

Vad tycker du?

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

Grönkål, rödkål och citronkräm sätter smak på den här otroliga pizzan.
– Jag tror jag skrek lite när jag provade den här pizzan första gången. Av glädje då alltså!, säger Hanna Olvenmark.

Recept är hennes bok ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna”.

Wow-pizza! Grönkål, rödkål och citronkräm.

Ingredienser

  • 12,5 gJäst
  • 2 dlVatten, fingervarmt
  • 1 tskSalt
  • 1 mskOlivolja
  • 5 dlVetemjöl, drygt

Kikärtskräm

  • 2 dlkikärter, kokta
  • 3 mskCrème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva
  • Salt

Till topping

  • 100 gRödkål
  • 100 gGrönkål
  • Olja
  • Salt
  • 2 dlRiven ost, valfri sort
  • svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dlSolroskärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grön- och rödkålspizza med citronkräm