Böngryta – nyttigt och riktigt gott
– Jag fastnade på riktigt för bönor när jag besökte New Orleans för första gången och åt mig runt på olika bbq-hak. Där får du en slev välsmakande bönor till nästan allt du äter, ofta någon form av små svarta bönor. Nyttigt är det visst också, säger Per Ehrlund i sin kokbok ”Grilla mer”.
Ingredienser
- 3 vitlöksklyftor, fint skivade
- 1 Gul lök, delad och skivad
- 2 färska lökar, hackade med blast och allt
- 2 röda chilifrukter, grovt hackade
- 1 mskSpiskummin, malen
- 1 tskChilipulver
- 0,5 tskPaprikapulver, rökt
- 500 gBorlottibönor, kokta
- 500 gSvarta Bönor KRAV, kokta
- 1 dlSpad, från de svarta bönorna
- 1 mskRapsolja
- 5 dlöl, ljus lager (typ Dortmunder)
- 0,5 dlÄppelcidervinäger
- 2 mskGrönsaksfond
- 1,5 dlKoriander, hackad (spara 0.5 dl till garnering)
- salt
- Svartpeppar, nymalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Per Ehrlund
Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Sommargrillen” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.
Visa 33 recept