Pankopanerade torskbiffar

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Pankopanerade torskbiffar

Pankopanerade torskbiffar med grovmosade vita rotfrukter, citronpicklade grönsaker, skummig dillsås och rostade frön. Den här lyxiga rätten har kocken Martin Moses tagit fram som årets rätt 2020.

– Jag vill att rätten ska spegla min egen matfilosofi med rena smaker och svenska råvaror, säger han.

Ingredienser

Torskbiffar

  • 250 gtorskfilé, MSC
  • 150 gvispgrädde
  • 8 gSalt
  • 20 gPanko ströbröd
  • 2 dlPanko ströbröd, till panering
  • smör, normalsaltat, till stekning

Citronpickade grönsaker och kål

  • 1,5 dlättika
  • 1,5 dlsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 citron, skalet
  • 2 bananschalottenlökar
  • 80 gblomkål
  • 3 Jordärtskockor
  • 0,5 fänkål
  • 80 gBrysselkål, spetskål eller färsk vitkål
  • 20 gDill
  • Salt
  • smör, normalsaltat

Grovmosade vita rotfrukter

  • 400 gJordärtskockor
  • 300 gpalsternackor
  • Salt
  • 1 msksmör, normalsaltat

Skummig dillsås

  • 1 bananschalottenlök
  • 1,5 dltorrt vitt vin
  • 2,5 dlfiskfond, koncentrat utspätt med vatten
  • 2 dillstjälkar
  • 4 vitpepparkorn
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlcréme fraiche
  • 20 gBladspenat
  • 60 gDill
  • Salt

Rostade frön

  • 1,5 msksolrosfrön
  • 1,5 msklinfrön
  • 1,5 mskpumpakärnor
  • 0,5 mskolivolja
  • havssalt
Pankopanerade torskbiffar med grovmosade vita rotfrukter.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pankopanerade torskbiffar

Ämnen