Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Vegansk smörgåstårta

Av Gustav Johansson

(12)

Vad tycker du?

Vegansk smörgåstårta

Bjud till fest med Gustav Johanssons veganska smörgåstårta, fylld med tre av hans veganska favoritröror: Skagenröra, pepparrotsröra och en äggkräm - utan ägg. Toppad med tångkaviar, sparris och ärtskott.

Recept från kokboken ”Vegansk Husmanskost”.

Ingredienser

Enkel skagenröra

  • 2 dlvegansk majonnäs
  • 3 msktångrom
  • 0,5 citron, juicen
  • 0,5 dlHackad dill, färsk
  • 1 dmgurka
  • 1 rödlök, liten
  • Salt och peppar

Vegansk äggröra

  • 2 dlvegansk majonnäs
  • 1 krmsvart salt, kala namak
  • 1 mskNäringsjäst
  • 1 krmGurkmeja
  • 100 gfast tofu
  • Salt och peppar

Pepparrots- och rökt tofuröra

  • 2 dlhavrefraiche
  • 2 mskpepparrot, på tub
  • 100 gfast tofu, rökt
  • 50 gRuccola
  • 0,5 citron, juicen
  • 1 krmLiquid smoke
  • 1 mskKallpressad rapsolja, eller olivolja
  • Salt och peppar

Majonnäs- och creamcheesetopping

  • 2 dlvegansk majonnäs
  • 2 dlhavrefraiche
  • 2 dlvegansk färskost
  • Salt och peppar
  • 1 tskcitronjuice

Övriga toppings och bröd

  • 15 skivorrostbröd, vitt
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 100 gÄrtskott
  • 80 gröd tångkaviar
  • 80 gsvart tångkaviar
  • 1 knippesparris , eller rädisor
  • 1 krukagräslök
Vegansk smörgåstårta.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk smörgåstårta

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept