Ingredienser
- 800 gKycklingfilé, eller lårfilé
- 1 mskvallmofrön, vita
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskFänkålsfrön
- 1 mskSpiskummin
- 3 cmkanelstång
- 10 svartpepparkorn
- 4 torkad chili, eller efter smak
- 2 lökar, hackade eller skivade
- 6 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
- 1 mskingefära, riven
- 4 mskkokosflingor
- 3 tomater
- 2 dlKokosmjölk
- 1 tskGurkmeja
- 1,5 tskGaram masala
- Olja, neutral, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept