Kräftsoppa – len, kryddig och krämig

4 (6 röster)

Middagstips

Kräftsoppa – krämigt len och med ett extra litet sting av cayennepeppar. Passar lika bra som förrätt som lunch eller middag. Toppa med hela kräftstjärtar och haricots verts.

Recept

Soppa

Huvudrätter

Fisk och skaldjur

  • Ingredienser

  • 400 g mjukost, med kräftsmak
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 morötter, stora
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, avrunna
  • cayennepeppar, efter smak
  • 0.5 kruka dill
  • Topping

  • 100 g haricots verts
  • 1 lök, gul

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Parmesanchips – gott till soppan

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE

Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept

1 h 30 min

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept

2 h 25 min