Vit sparris med mousselinesås
Foto: Sofia Nahringbauer
Vit sparris med mousselinesås

Vit sparris med mousselinesås

4,2 (5 röster)

Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten. Mousselinesås är en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Passar perfekt till vit sparris. Servera med ett glas kallt vitt vin.

Vit sparris med mousselinesås, rädisor, brödsmulor och krasse

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Mousselinesås på brynt smör

  • 250 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 citron, juicen
  • 0.5 dl vatten
  • salt
  • 0.5 dl lättvispad grädde
  • Sparris

  • 16 vita sparrisar, medelgrova
  • 2 l vatten
  • 40 g salt
  • 50 g smör
  • 1 citron, juicen
  • 1 msk socker
  • 1 knippa rädisor
  • 1 ask krasse
  • 2 skivor vitt bröd

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK