Foto: Björn Ceder
Fläsksida med misosky och palsternackspuré
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
3,3 (6 röster)
Fläsksida är den detalj av grisen som jag gillar mest och oftast äter hemma, säger kocken Tommy Myllymäki. Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. De serverade oxfilé med misosky och dijonsenap. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror. Vätskan från fläsksidan och mison hjälper till att reda såsen. Såser är annars alltid svåra att få till utan riktig fond.
Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).
OBS Tid tillkommer med cirka 3,5 timme för fläsksidan att bli klar i ugnen.
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
Ingredienser
Fläsksida
- 1.2 kg sidfläsk, i bit
- 1 lagerblad
- 5 kvistar timjan
- 1 l kalvfond
- salt
Misosky
- 1 l sky, från fläsksidan
- 3 msk miso
- 2 msk senap, sötstark
- 2 msk smör
- 1 tsk dijonsenap, kan uteslutas
- 1 tsk maizena, utblandat med lite vatten
- salt och svartpeppar, nymald
Palsternackspuré
- 500 g palsternacka
- 2 dl vispgrädde
- 2 créme fraiche
- salt
Brysselkål
- 12 brysselkålshuvuden, halverade
- smör , till stekning
- strösocker
- salt
Gör så här
Av: Aftonbladet
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Shakshuka med vegansk äggröra
Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
Socca med bönsallad och pecorino
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min