Tofu med aubergin.
Tofu med aubergin.

Braised sticky tofu

4 (1 röst)

”Vi använder en svensk lite fastare tofu till den här rätten. Och vårt ris är ungefär så närproducerat som det går, ekologiskt italienskt – även om sorten är japansk”.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Braised sticky tofu

  • Ingredienser

  • 500 g tofu
  • 1 bukett broccoli
  • 0.5 aubergine
  • 1 dl sojabönor
  • 4 portioner ris
  • Gochujangsås

  • 2 msk gochujang
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk ättika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här