Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
Foto: Rebecca Brage
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

Bli först med att rösta!

Efterrätter - Recept på goda desserter

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 portion i receptet räcker till 20 glas.

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Dulceymousse

  • 300 g mjölk, röd
  • 25 g glykos
  • 25 g invertsocker, eller flytande honung
  • 300 g ljus choklad, gärna valrhona dulcey 35%
  • 650 g vispgrädde
  • Hasselnötssablé

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör , rumstempererat
  • 1 nypa salt
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl hasselnötsmjöl, eller mixade hela hasselnötter
  • 1 äggula
  • Aprikoskräm

  • 100 g aprikoser, mjuktorkade
  • 100 g nötpraliné
  • Kolasås

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 1 msk smör
  • 1 vaniljstång, eller 1 tsk vaniljsocker per stång

Gör så här

Foto: Rebecca Brage

LÄS VIDARE

MER OM GODARE