Blomkålssoppa med goda tillbehör.
Foto: Erik Olsson
Blomkålssoppa med goda tillbehör.

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

3,6 (5 röster)

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja – en blomkålssoppa kan verka slätstruken och banal, men gjord på rostad blomkål och en skvätt vitt vin får den personlighet och elegans. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, stort
  • 4 potatisar , stora och mjöliga
  • 1 lök, gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 purjolök
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 1 l buljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 citron, den pressade saften
  • 140 g bacon
  • 1 dl parmesanost, kan uteslutas
  • rapsolja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Rucolaolja

  • 2 dl rapsolja
  • 65 g rucola, cirka
  • Servering

  • bröd

Gör så här

Av: Nina Kindbro

ÄMNEN I ARTIKELN