Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

Av Lise Finckenhagen

(90)

Vad tycker du?

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

Bananbröd är ett saftigt och lite sött bröd bakade på de där bananerna som ligger kvar i fruktkorgen. Här har vi lyxat till brödet extra med choklad och hackade nötter men det blir även gott utan.

Bananbröd med  nötter choklad

Ingredienser

  • 3 Bananer, väl mogna och gärna bruna
  • 150 gsmör, smält och avsvalnat
  • 100 gsocker
  • 100 gfarinsocker
  • 2 ägg, vispade
  • 250 gVetemjöl
  • 1,5 tskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • 100 gchoklad, hackad
  • 100 gnötter, grovackade, t ex, valnötter eller pekannötter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept

Ämnen