Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Saftigt viltkött som drygas ut med kokta rester och serveras med skalpotatis, skysås och rårörda tranbär. Ett lite klimatsmartare sätt att äta köttbullar.

Recept ur ”Eat Good” av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Ingredienser

  • 1 Lök, gul
  • 0,5 tskViltkrydda
  • 2 mskRapsolja, eller majsolja
  • 1 dlMatvete, mathavre eller bulgur, kokt
  • 1 dlHavregryn
  • 1 dlVatten
  • 300 gVILTFÄRS
  • 1 Ägg
  • 1 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar
  • 2 mskSmör, eller neutral olja till stekning

Gräddsky

  • 2 dlvispgrädde, eller vegetabiliskt alternativ
  • 2 tskRosmarin färsk , finhackad
  • 1 dlJapansk sojasås, med låg salthalt
  • Peppar, nymalen

rårörda tranbär

  • 225 gTranbär, eller lingon
  • 1 dlRåsocker

Till servering

  • 4 portPotatis, kokt , med skal
  • Lök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Ämnen