Kimchiris med stekt ägg

5 (1 röst)

Recept

Kimchiris gör du på överblivet kallt ris. En perfekt rätt för att minska på matsvinnet.
Här visar Godare-profilen Filip Poon hur du lagar den enkla men goda rätten.
– Syrlig, umami och lite hetta. Ni måste testa att göra den här, säger Filip.

Kimchiris

  • Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 6 dl kokt ris, gärna från dagen innan
  • 2 dl kimchi, hackad
  • 0.5 msk gochujang
  • 2 ägg
  • Topping

  • finhackad nori
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Recept

LÄS VIDARE

Krispig kyckling teriyaki med ris

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Filip Poon – kock

Asiatisk mat

MER OM GODARE

Filip Poons enkla chokladtryfflar

30 min

Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

1 h

Filip Poon: Tre härliga tortillawraps

45 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

30 min

Se våra mest gillade recept

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Filip Poons juliga revbensspjäll

2 h 30 min

Krispig kyckling teriyaki med ris

45 min

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt

25 min

Fish tacos med asiatiska smaker

45 min

Supergoda stekta nudlar

30 min

Filip Poons goda cheesecake

25 min

Så gör du Filip Poons goda kladdkakebrownie

45 min

Tävla och vinn Filip Poons kokbok ”Favoriter”

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

10 matlådor som impar på kollegor

Filip Poon: Mat ska vara enkelt och gott

Det här vill Godares matprofiler laga 2022

10 goda pastarecept du kan laga

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar