Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

4,5 (2 röster)

Fiskfärsburgare serverade med krämig guacamole och bakad rödlök gör alltid succé.

– Du behöver inte ha både lax och torsk i burgarna, det går lika bra med bara en av sorterna, säger Tareq Taylor.

Recept ur Mat på en plåt av Tareq Taylor.

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

  • Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 400 g torskfilé
  • 1 röd chili, (spansk peppar)
  • 2 äggvitor
  • 0.5 dl koriander, färsk, hackad
  • 0.5 dl dill , hackad
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 lime, färskpressad saft
  • olja, till pensling
  • Guacamole

  • 1 avokado, mogen
  • 1 tomat, stor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 lime, saften från ugnsbakad
  • Tillbehör

  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • 4 hamburgerbröd, gärna brioche
  • 1 knippe koriander, stort

Gör så här

Burgare av fisk får goda smaker av chili, koriander och dill.
Burgare av fisk får goda smaker av chili, koriander och dill.

LÄS VIDARE