Rödspätterulader fyllda med räkor

5 (1 röst)

Rödspätterulader fyllda med räkor – den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo. – Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han. Och det ska alla testa på att göra!

Involtini di passera di mare ripieno di gamberi av Paolo Roberto

Rödspätterulader fyllda med räkor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris, (ej snabbris)
  • 8 rödspättafilé, skinnfria
  • 24 räkor, med skal
  • vetemjöl
  • 1 g purjolök, ansad skjöld och skuren i tunna strimlor
  • 2 schalottenlök, finhackade
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja, 1+1+1
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här