aftonbladet logo
godare logo
search
star-left
star-right
cancel
star stroke
time
shopping basket
printer
share
check
star
facebook
instagram
aftonbladet logo
godare logo
Recept
Artiklar
Kockar
Drycker
Valborg
TV-program
search
Recept
Artiklar
Kockar
Drycker
Valborg
TV-program
Datainställningar
Inställningar för cookies
Swedish herring balls – sillbullar
Av
Godare
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
(2)
Betygsätt
cancel
Vad tycker du?
Swedish herring balls – sillbullar
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
time-clock-circle
45 min
shopping-basket
8 ingredienser
Bjud på svenska sillbullar ”Swedish herring balls”.
printer
share
Foto: MORGAN NORMAN
Ingredienser
1 portion
2 portioner
3 portioner
4 portioner
5 portioner
6 portioner
7 portioner
8 portioner
9 portioner
10 portioner
11 portioner
12 portioner
3
filéade färska sillar eller stora strömmingar
3
stora potatisar, av mjölig sort
3
lökar
muskot
250 g
Tranbär
2 msk
Smör, 1 + 1 msk
Salt och peppar
Socker
Gör så här
check
1
Skala potatisarna och koka dem.
check
2
Gör såsen: Koka tranbären i en halv liter vatten tills de spricker. Sila bort kokvattnet men spara någon deciliter. Mosa bären genom en sil så att du får bort skalen. Späd bärmoset med lite av kokvattnet och smaka av med socker. Koka ihop så att du får en tjock sås.
check
3
Skala och hacka lökarna fint.
check
4
Fräs i en matsked smör på låg värme i några minuter så att löken blir glansig och mjuknar men inte tar färg.
check
5
Mosa de kokta potatisarna.
check
6
Hacka sillarna fint.
check
7
Blanda sillarna, potatismoset och den stekta löken. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite muskot.
check
8
Rulla små bollar och stek i resten av smöret.
check
9
Servera med tranbärssåsen.
printer
share
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
cancel
Vad tycker du?
Swedish herring balls – sillbullar
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
Ämnen