Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.
Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.

Så gör du vegansk ”sill”

4,6 (10 röster)

Julen 2020

För att få rätt konsistens och smak på vegansk ”sill” gravar man först zucchinin över natten, innan man blandar den med vald smaksättning.
Testa gärna havstornszucchini!

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Havtornszucchini

  • Grundrecept gravad zucchini

  • 3 zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 kvistar färsk dill, hackade
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • Grundrecept ättikslag

  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • Havtornszucchini

  • 0.5 sats gravad zucchini
  • 2 dl grundrecept ättikslag
  • 1 dl havtornsbär
  • 0.5 dl pepparrot, riven
  • 1 silverlök, skivad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julmat

Niklas Ekstedt (kock)

Vegansk mat

MER OM GODARE

Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson

Veganskt godis – kola och bountybitar

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

1 h 5 min

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord

Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom

35 min

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Gravad strömming med löjrom

1 h

Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul

Klassisk inlagd sill – veganskt recept

25 min

Vegansk sill med lök och lingon

25 min

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Årets julskinka kan bli rekorddyr

Här är matsmarta recept till julbordet

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Så fixar du det vegetariska julbordet

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Mandelmusslor – nötigt goda

1 h

”Världens bästa Janssons frestelse”

1 h 15 min

Så enkelt gör du egen marsipan

25 min

Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

40 min

Så väljer du rätt ost till julbordet

Brända mandlar – snabbt och enkelt

30 min