Spenatpasta med pesto
Foto: Nathan Schacherer
Spenatpasta med pesto

Pasta pesto med spenat

4,5 (2 röster)

Pasta pesto är en enkel och snabb vardagsrätt för vilken eftermiddag som helst. De flesta ingredienser är sådana man ofta redan har hemma i köket. – Jag brukar göra pasta peston som den är ena dagen och använda det som blir över i en kall pastasallad dag två, tipsar Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 citron, saften
  • 1 näve basilika
  • 0.5 dl mjölk, växtbaserad
  • 1 dl pastavatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten riven vitlök
  • 175 g spenat, färsk
  • Till servering

  • cocktailtomat
  • solrosfrön

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK