Spenatpasta med pesto
Spenatpasta med pesto

Pasta pesto med spenat

4,3 (3 röster)

Middagstips

Pasta pesto är en enkel och snabb vardagsrätt för vilken eftermiddag som helst. De flesta ingredienser är sådana man ofta redan har hemma i köket. – Jag brukar göra pasta peston som den är ena dagen och använda det som blir över i en kall pastasallad dag två, tipsar Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson.

  • Ingredienser

  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 citron, saften
  • 1 näve basilika
  • 0.5 dl mjölk, växtbaserad
  • 1 dl pastavatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten riven vitlök
  • 175 g spenat, färsk
  • Till servering

  • cocktailtomat
  • solrosfrön

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Spenat ger dig större muskler

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Pesto

Pastarecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto

30 min

Citronköttbullar i tomatsås

45 min

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

20 min

Kyckling med pesto och parmaskinka

35 min

Fried chicken sandwich i hembakat foccaciabröd

1 h 10 min

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

Pasta Alfredo med kyckling

30 min

Lax i ugn med rotfrukter

30 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min

Krämig kantarellsås och spaghetti

30 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Pasta med sparris och lax

30 min

Pasta med avokadokräm

30 min

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Pasta med spenat och ärtor

30 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min