Avokado- och valnötssallad med ädelostsås.
Avokado- och valnötssallad med ädelostsås.

Mammas avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Annas mamma var grym på att skapa någonting fantastiskt av ”ingenting”. Här är ett exempel på hennes kokkonst.

Recept ur boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Avokadosallad med krämig ädelostsås

  • Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1.5 dl valnötter
  • 140 g ädelost
  • 3 dl grädde
  • peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp boken ”Min farmor var vegan” hos Bokus!

Extern länk från Bokus

Klicka här!

LÄS VIDARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Experten: Så länge håller maten

Därför är viltkött så klimatsmart

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare

40 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Så blir laxen smartare mat