Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås

Sockerstekt skrei med ängamat

Frasig fisk möter sötsyrlig och fyllig messmörssås

I Godares program ”Gott och Grönt med Fabbe” bjuds det på gröna sköna rätter, bland annat denna magiskt frasiga sockerstekta skrei. Här serveras fisken med lättkokta grönsaker och en fyllig sötsyrlig messmörssås. Ljuvligt!

Sockerstekt skrei med ängamat

  • Skrei

  • 500 g skreitorskfilé
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • Messmörssås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 fänkålsfrön
  • 5 dl fiskbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk messmör
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • Ängamat

  • 200 g morot
  • 200 g blomkål
  • 200 g grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 100 g steklökar
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 pepparrot

Gör så här