Lyxigt gott – egg benedict.
Lyxigt gott – egg benedict.

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

4,5 (2 röster)

Finns det något lyxigare, godare och mer välgörande än egg benedict en söndagsförmiddag? I boken ”Ägg” får du lära dig hur du tillreder den eleganta rätten dessutom bjuds på massor av goda recept, alla med ägg i så klart!

Recept från boken ”Ägg – recept och teknik” (Natur & Kultur).

  • Ingredienser

  • 4 pocherade ägg, se recept nedan
  • 1 sats hollandaise, se recept nedan
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 tsk pepparrot, finriven
  • 2 skivor briochebröd, eller vitt surdegsbröd
  • 250 g sparris, späd
  • 4 skivor kallrökt lax
  • smör
  • flingsalt
  • Pocherad ägg

  • 1 l vatten
  • 2 ägg
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 0.5 msk salt
  • isvatten
  • Hollandaise

  • 3 äggulor
  • 200 g smör
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 4 vitpepparkorn, hela
  • 1 persiljekvist
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN