Vietnamesiska nudlar med tofu

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Vietnamesiska nudlar med tofu

Vietnamesisk mat är fantastisk med sina färska örter och sin fina balans mellan sälta, syra och sötma. Den här rätten är inte svår att laga, men du kommer inte undan utan hoisinsås – en slags vietnamesisk ketchup. Finns i den asiatiska hyllan.

Nudlar med färska örter och tofu.

Ingredienser

  • 4 portionerplatta risnudlar
  • 500 gfast tofu, fast
  • Rapsolja, att steka i
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 Morötter, tunt strimlade
  • 1 gurka, tunt strimlad
  • 1 näveböngroddar
  • 1 dlHoisinsås
  • 0,75 dlLjus Sojasås
  • 2 mskströsocker, eller mer efter smak
  • 0,5 dlVatten
  • 2 Lime, saften
  • 2 tskolja

Till servering

  • 2 röd chili, tunt skivade
  • thaibasilika, koriander eller mynta
  • jordnötter, hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vietnamesiska nudlar med tofu