Madeleinekakor, krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Foto: Thinkstock
Madeleinekakor, krispiga på utsidan och mjuka inuti.

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

Bli först med att rösta!

Madeleinekakor - ljuvligt goda kakor som kräver en speciell form för att få sitt rätta utseende. I Marcel Prousts klassiska bok På spaning efter den tid som flytt spelar just madeleinekakorna en viktig roll för huvudpersonens barndomsminnen.

Madeleinekakor

Foto: Thinkstock
Grädda kakorna gyllene i ugnen.

1 portion i receptet blir cirka 24 kakor.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 klick smör
  • Kakor

  • 150 g smör
  • 1.5 tsk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • citron
  • 1 nypa salt, rivet skal
  • Garnering

  • florsocker

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK