Kokostosca. Kladdigt god chokladbotten med knäckigt kokostäcke.
Foto: Thomas Hjertén
Kokostosca. Kladdigt god chokladbotten med knäckigt kokostäcke.

Knaprig, knäckig kokostosca

4 (31 röster)

En oemotståndlig recept på kokostosca. Görs på en seg, lätt kladdig chokladbotten med ett knaprigt, knäckigt kokostoscatäcke.

Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson. Förlag Semic.

Kokostosca

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2.8 dl strösocker
  • 0.8 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.8 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Toscasmet

  • 60 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK