Mandeltårta.
Mandeltårta.

Italiensk mandeltårta

5 (1 röst)

Paolos mat

Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till fester och tillställningar, inte minst som ett läckert avslut på ett julbord. Dekorera med en julblomma eller en fin kvist för extra julkänsla.

Torta di mandorle

  • Tårtbotten

  • 3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • 6 äggvitor
  • Kräm

  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 375 g smör, osaltat
  • 1.5 msk vanillinsocker
  • Fyllning

  • 1.25 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • Topping

  • 50 g mandelspån, rostade

Gör så här

Av: 

Freja Scott

LÄS VIDARE

Chokladtryffel med apelsinsmak

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Efterrätt

Julbak

Kakrecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Risotto med färsk salsiccia och bönor

45 min

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Kryddiga julkakor med choklad

1 h 30 min

Chokladtryffel med apelsinsmak

45 min

Minipajer med vit choklad

3 h

Glass med sharonfruktsås

30 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Fyllda musslor

40 min

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

1 h

Risotto med räkor, calamari och musslor

1 h

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Italiensk köttbullsmacka

40 min

Lär dig laga italiensk mat

Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza

10 min

L’avventura - Vasastans Italienare

Glace au four

1 h

Filip Poon: Tre härliga tortillawraps

45 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt

35 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti

45 min

Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter

40 min

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Citronpaj i portionsform

1 h