Mandeltårta.
Foto: EMMA MATTSSON
Mandeltårta.

Italiensk mandeltårta

5 (1 röst)

Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till fester och tillställningar, inte minst som ett läckert avslut på ett julbord. Dekorera med en julblomma eller en fin kvist för extra julkänsla.

Torta di mandorle

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tårtbotten

  • 3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • 6 äggvitor
  • Kräm

  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 375 g smör, osaltat
  • 1.5 msk vanillinsocker
  • Fyllning

  • 1.3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • Topping

  • 50 g mandelspån, rostade

Gör så här

Av: Freja Scott

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK