Italiensk mandeltårta
Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till fester och tillställningar, inte minst som ett läckert avslut på ett julbord. Dekorera med en julblomma eller en fin kvist för extra julkänsla.
Torta di mandorle
Tårtbotten
- 3 dl sötmandel
- 1.5 dl socker
- 6 äggvitor
Kräm
- 1.5 dl vatten
- 3 msk vetemjöl
- 3 äggulor
- 0.5 dl florsocker
- 375 g smör, osaltat
- 1.5 msk vanillinsocker
Fyllning
- 1.25 dl sötmandel
- 1.5 dl socker
Topping
- 50 g mandelspån, rostade
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Risotto med färsk salsiccia och bönor





45 min
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton





45 min
Kryddiga julkakor med choklad





1 h 30 min
Chokladtryffel med apelsinsmak





45 min
Minipajer med vit choklad





3 h
Glass med sharonfruktsås





30 min
Spaghetti med hummer och körsbärstomater





1 h
Fyllda musslor





40 min
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost





1 h
Risotto med räkor, calamari och musslor





1 h
Piadina – så gör du italienska tunnbröd





30 min
Italiensk köttbullsmacka





40 min
Lär dig laga italiensk mat
Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza





10 min
L’avventura - Vasastans Italienare
Glace au four





1 h
Filip Poon: Tre härliga tortillawraps





45 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt





35 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska





15 min
Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti
45 min
Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter





40 min
Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd





1 h 10 min
Citronpaj i portionsform





1 h