Gyoza
Foto: Thinkstock
Gyoza

Gyoza med smakrik dippsås

4,4 (13 röster)

Gyoza – små stekta och ångade knyten fyllda med kryddig fläskfärs.Så enkelt men ändå så otroligt gott. Servera gärna en kålssallad till med lite soja på.

Gyoza med fläsk och shiitake

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Dippsås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl risvinäger
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, vita eller svarta
  • 2 tsk honung
  • Fyllning

  • 400 g fläskfärs
  • 200 g vitkål
  • 3 vårlökar
  • 4 shiitakesvampar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 röd chili, finhackad
  • Tillagning

  • gyozablad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten, eller mer

Gör så här

Laddar ...
Laddar ...

LÄS VIDARE