Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj
20 min
Bakrecept
Snabbt recept på goda chokladbollar, rulla dom i kokos eller pärlsocker och ställ i kylen. Det lilla klassiska bakverket som även kallas för havreboll eller kokosboll går att variera. Här är vårt favoritrecept på chokladbollar, perfekt till fika eller för att fira chokladbollens dag.
Tips! Förvara dina chokladbollar i kylen eller frysen
Chokladboll, kokosboll eller havreboll. Oavsett vad du kallar dem så är de barnsligt goda. Det här är också ett av de första bakverken många barn gör när de vill prova att baka själva. Det enda som behövs är att blanda smet och rulla bollar så det är verkligen enkelt när ingen spis eller ugn är inblandad. Chokladbollar är lätta att variera med olika smaker i smeten eller så går de att rulla i kokos, nötkross, mandelspån, strössel i olika smaker eller pärlsocker. Vill man göra nyttigare chokladbollar kan man använda dadlar i stället för smör och socker i smeten.
20 min
20 min
40 min
1 h
1 h
45 min
30 min
30 min
20 min
20 min
40 min
1 h
1 h
45 min
30 min
30 min