Majskolvar och elotes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Majskolvar och elotes

Majskolvar och elotes

3 (2 röster)

Majskolvar och elotes – doppa varma majskolvar i elotes, den mexikanska majonnäsen, smaksatt med vitlök, parmesan och chiliflakes. Majs är fulla av fiber och fullkorn så det är bara att gnaga på. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 majskolvar, färska eller frysta
  • 1 tsk salt
  • Elotes

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 3 krm salt
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 lime, finrivet skal
  • rapsolja
  • 2 msk rapsolja, neutral

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK