Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert

Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert. Om du vill kan du använda till exempel plommon, persikor, äpplen, eller hallon i stället för körsbär.

Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.

Körsbärspudding eller ”Clafoutis aux cerises” på franska.

Ingredienser

  • 300 gkörsbär, urkärnade
  • 2 stÄgg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 krmSalt
  • 0,5 dlCrème fraiche, eller vispgrädde
  • 2,5 dlstandardmjölk
  • 2 tskVaniljsocker
  • 25 gsmält smör
  • smör, till formen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert