Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert
Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert. Om du vill kan du använda till exempel plommon, persikor, äpplen, eller hallon i stället för körsbär.
Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.
- Tips! Mia använder urkärnade körsbär på burk, men det finns även frysta körsbär i välsorterade butiker. Råkar du ha ett körsbärsträd och det är säsong så är det självklart allra godast.
Fransk körsbärspudding
Ingredienser
- 300 g körsbär, urkärnade
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 0.5 dl crème fraiche, eller vispgrädde
- 2.5 dl standardmjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 25 g smält smör
- smör, till formen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Skördetider – här är bären vi vill frossa i
Franska finansiärer med brynt smör





45 min
Macarons på ett enklare sätt





1 h
Croissants aux amandes





30 min
Sallad niçoise – fransk salladsklassiker
20 min
Choucroute





2 h 20 min
Bouillabaisse med rouille





1 h
Guide till 7 bra vinbarer i Umeå
Bib Gourmand – restaurangerna med rimliga priser
Det betyder märkningarna på vinflaskorna

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min
Så gick det för svenska kockarna VM-matchen
Äggstra gott – Tove tipsar om sina äggfavoriter
Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM
Vinproducenten om katastrofåret
Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur
Myllymäki plockar sin första Michelinstjärna
1.2.3.4.5 – vego!
Smaken på chablis påverkas av klimatet
Ny glans – eller stjärnfall för svenska krogar?
Guide till vinbarer att besöka i Göteborg
Här ligger kändiskockarnas restauranger
Kommersiell text, innehåller annonslänkar