Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert
Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert. Om du vill kan du använda till exempel plommon, persikor, äpplen, eller hallon i stället för körsbär.
Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.
- Tips! Mia använder urkärnade körsbär på burk, men det finns även frysta körsbär i välsorterade butiker. Råkar du ha ett körsbärsträd och det är säsong så är det självklart allra godast.
Fransk körsbärspudding
Ingredienser
- 300 g körsbär, urkärnade
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 0.5 dl crème fraiche, eller vispgrädde
- 2.5 dl standardmjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 25 g smält smör
- smör, till formen