Röd curry med kyckling
Röd curry med kyckling är en klassisk thailändsk rätt som blir väldigt god med sina härliga kryddor.
– Hemligheten med en riktigt god röd curry är lök, vitlök och ingefära – det är de som ger curryn en ”kropp”, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.
Ingredienser
- 600 gKycklingbröstfiléer, utan skinn
- 1 morot
- 1 bananschalottenlök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 glångbönor, eller haricots verts
- 3 Salladslökar
- 0,5 röd paprika
- 0,5 gul paprika
- 2 mskneutral olja
- 1 mskfärsk ingefära, hackad
- 3 mskröd currypasta
- 6 limeblad, färska eller torkade
- 4 dlKokosmjölk
- 1 dlVatten
- 2 mskrisvinäger, eller vitvinsvinäger
- 1 tskströsocker
- 2 mskfisksås
- 1 dlKokosgrädde
Till servering
- jasminris, eventuellt
- 1 knippekoriander, hackad
- Lime, att pressa över
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept