Chokladdoppade praliner med mörk rom

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Chokladdoppade praliner med mörk rom

Chokladdoppade praliner med mörk rom. Beroendeframkallande små praliner. Den lilla hinten av mörk rom är ljuvlig, men kan givetvis hoppas över om du så önskar.

1 portion i receptet blir cirka 15–20 praliner. Tid tillkommer med en timme för smeten att stelna i kylskåp.

Recept av Agnes Gällhagen.

Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.

Ingredienser

  • 150 gdadlar, färska, mjuka
  • 2 mskMandelsmör
  • 1 tskvaniljessens
  • 1 clmörk rom
  • 2 krmSalt
  • 1,5 dlMandelmjöl
  • 1 mskKakao
  • 100 gMörk choklad, 60-70%
  • 30 gVit choklad, vegansk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladdoppade praliner med mörk rom